воскресенье, 10 февраля 2013 г.

чим відрізняється застуда від грипу

Чи врус парагрипу може мутувати?

Парагрип можна назвати двоюрдним братом грипу вони походять з одн родини, проте рзняться генетично. Наприклад, справжнй грип вдразу починаться з високо температури (до 40 градусв), ломоти у м'язах та суглобах, а за клька днв з'являються кашель  нежить. А парагрип старту з дертя у горл, видлень з носа, загально слабкост, а трохи згодом пдвищуться температура тла як правило, до 38,5 градуса. Врус парагрипу насамперед уража слизову оболонку гортан, тому найчастше на початок ц врусно недуги вказу захриплсть (ларингт). Парагрип спричиня слабшу нтоксикацю, ма легший перебг. Мж тим, лкування х дентичне, тому терапевтов нема жодно потреби встановлювати рзновид врусу.

Сергй Сапегн, мунолог Центру клнчно мунолог:

У ниншньому епдсезон понад 90% випадкв захворювань викликан не врусами грипу, а гострими респраторними врусними нфекцями, половина з яких парагрип. Чим вн вдрзняться вд того ж таки грипу?

До реч, ми отримали офцйну нформацю вд ґвропейського бюро ВООЗ щодо врусв, як домнуватимуть уже в наступному епдсезон у 2012 2013 роках. Це A H1N1 ( Калфорня ), A H3N2 ( Вкторя ) та B Всконсн .

У зв'язку з весняним потеплнням, можливе пдвищення рвня захворюваност. Бо пд час морозв вруси гинуть сам, тод як температура близько нуля для них оптимальна. Втм, уже до 13-го тижня року, а це кнець березня початок квтня, епдсезон ма закнчитися.

Андрй Александрн, кервник Центру грипу:

Чи можлива епдемя грипу в Укран й коли?

Крм того, в Укран очкумо вже вдомого нам врусу А Н1N1 ( калфорнйський ), проти якого населення вже ма мунтет, бо саме вн лютував у 2009 2010 роках. Урешт, фксуться  грип А H1N1 Брисбен , який також уже був в Укран 2008-го. Крм того, можливе поширення  грипу типу В, проте вн вважаться менш агресивним.

Щоправда, цього року гуля його штам А Перт новий для вс ґвропи. Оскльки наше населення не ма до нього мунтету, люди хвортимуть частше  довше, грип викликатиме бльше ускладнень, особливо в людей похилого вку та з хрончними хворобами.

Нин на територ Украни циркулюють вруси трьох типв. Це сезонний грип типу А Н3N2 епдем, викликан ним, не  чимось незвичайним, бо цей пдтип врусу нам добре вдомий.

Олег Назар, головний мунолог мста Кива:

Панове, як вруси грипу розгулюють тепер в Укран?

У чому ж рч? Чи дстався Украни грип, на який ми ще не хворли? Якщо так, то що це означа? Яка ймоврнсть пдхопити невдомий врус? Як ускладнення вн да? Про це ми розпитали лкарв.

Укранцв лякають епдемю грипу з якимось новим врусом. ¶ справд, за даними Мнстерства охорони здоров'я, дедал бльше людей опиняються на лкарняному з високою температурою, нежитем, захриплстю. Ця застуда якась не така, як завжди , можна почути серед людей.

Новий врус викликатиме бльше ускладнень, кажуть медики

До нас де невдомий грип

Контактний телефон: (068) 233-42-07

НОВОВОЛИНСЬК У ФОТОГРАФІЯХ

До нас де невдомий грип

Комментариев нет:

Отправить комментарий